MSNR:România ar trebui să fie o țară independentă și suverană care să lucreze îndeaproape cu comunitatea europeană, de la egal la egal

21.07.2023

La mijlocul lui iunie, am avut oportunitatea de a ne prezenta grupul şi de a ne expune ideile într-un interviu realizat de către naţionaliştii polonezi de la III Droga. Acest articol prezintă traducerea în română a interacţiunii noastre:

1. Pentru început, aș dori să le prezentați naționaliștilor polonezi organizația dumneavoastră și istoria acesteia.

Mișcarea Social-Naționalistă din România (abrevierea în limba română fiind MSNR) este, în primul rând, o grupare de poziția a treia și una identitară. Mizăm pe importanța păstrării vii a identității noastre românești, la fel de mult cum credem în lupta împotriva ideilor otrăvitoare ale comunismului și capitalismului care ne atacă de atâta vreme Identitatea națională, care profită de pe urma numeroaselor noastre încercări și care ne asupresc, fiecare în mod diferit. Vrem să construim comunități locale puternice în care membrii noștri să găsească ajutor și sprijin unii în alții, comunități în care să putem milita în scopul prezervării culturii, credinței și tradițiilor, precum și comunități în care tineretul să poată lupta pentru apărarea viitorului în propria țară. Istoria grupului nostru este o poveste de determinare și de muncă asiduă, iar totul a început în vara/toamna anului 2022. Înainte ca MSNR să existe am făcut parte dintr-un alt grup nationalist, care se destrămase din mai multe motive. Știam că nu puteam abandona lupta, așa că, în loc să renunț după acest eveniment, am ales să încep propriul proiect, unul în conformitate cu viziunea mea. Pentru că toate vechile mele contacte dispăruseră, a trebuit să încep singur și de la zero. După ce am făcut activism și activități administrative pe cont propriu, am început să atrag alți oameni, oameni buni, care m-au ajutat să duc mișcarea la următorul nivel. Astăzi, poate că numărul nostru nu este foarte mare, dar prezența noastră se simte în multe orașe din România și deja au început să se formeze legături puternice între membrii noștri.

2. Ce simbolizează logo-ul vostru?

Logo-ul nostru este o mărturie a originii poporului român și a opiniilor acestui grup. Scutul simbolizează voința de a ne apăra poporul și pământul nostru. Lupul dacic, împreună cu cele două sulițe romane din spatele lui, ilustrează povestea apariției poporului nostru, rezultat al amestecului etnic și cultural dintre daci și romani. De asemenea, fiecare culoare are o semnificație proprie. Verdele este o culoare foarte importantă în naționalismul românesc, originea sa fiind în perioada interbelică, dar are și rolul de a reprezenta natura, deoarece poporul nostru a avut întotdeauna o legătură puternică cu aceasta. Albul reprezintă puritatea și lumina, precum și speranța unui viitor mai bun. Negrul simbolizează disciplina și seriozitatea pe care ar trebui să le posede fiecare dintre membrii noștri.

3. Ce idei reprezentați? În ce domenii vă desfășurați acțiunile și pe ce subiecte vă concentrați cel mai mult și de ce?

Ideologia noastră poate fi descrisă cu următorii termeni: Naționalism Românesc, Unitate Europeană, Anticomunism, Anticapitalism, A Treia Poziție și Valori Creștine. Suntem activi atât în România, cât și în Republica Moldova. În ceea ce privește propriul activismul, am lipit mai multe stickere și afișe, am răspândit pliante, am îndepărtat graffiti de stânga, am realizat un mural și am participat la demonstrații și comemorări, dar mai avem și alte acțiuni planificate. Obiectivul nostru principal este să ne protejăm identitatea și să reamintim poporului nostru că facem parte dintr-o comunitate mai mare. Ne concentrăm pe acest lucru deoarece câștigurile teritoriale nu înseamnă nimic dacă identitatea noastră nu este vie, justiția socială nu înseamnă nimic dacă suntem o minoritate în propria noastră țară și, mai mult, pentru că izolaționismul nu ne-a adus nimic bun.

4. Țara voastră are cele mai ieftine proprietăți imobiliare din Uniunea Europeană, dar România are un indicator demografic negativ. Care sunt problemele care îi împiedică pe tineri să își întemeieze o familie?

Tineretul și-a pierdut identitatea. Degenerarea sexuală, ideile capitaliste și o propagandă antinatalistă la nivel european au făcut ca noua generație să ignore necesitatea de a ne menține poporul în viață, dat fiind că aceasta și-a însușit alte scopuri în viață, în conformitate cu lumea modernă decadentă. Cei puțini care ar mai dori să își întemeieze o familie sunt descurajați de veniturile mici prezente în multe sectoare ale economiei noastre. O clasă politică incompetentă, precum și respingerea vechilor valori care ne făceau puternici ne-au adus în această situație.

5. În țara voastră a avut loc un aflux mare de refugiați din Ucraina. Care este abordarea dvs. față de acest lucru și față de situația de dincolo de granița de nord?

Chiar dacă avem propriile noastre tensiuni cu Ucraina, nu putem refuza refugiații albi și nu putem arăta niciun fel de sprijin pentru agresiunea constantă a Rusiei, care afectează Europa de Est și Caucazul din anii '90 încoace. Nu putem învinovăți poporul ucrainean pentru acțiunile unor politicieni corupți și nerecunoscători și în niciun caz nu trebuie să-i învinovățim pe naționaliștii care luptă pentru a proteja Europa împotriva amenințării neobolșevice. Deși nu avem o poziție oficială în acest război, istoria noastră cu Rusia, precum și evenimentele mai recente și actuala conducere antialbă a țării, interzic oricărui naționalist adevărat să îi susțină. Revenind la problema refugiaților, nu avem nicio dorință de a accepta refugiații non-albi care ar putea veni, nici pe bărbații singuri, care sunt apți de a lupta în război, deoarece locul lor este acolo să își apere țara sau cel puțin rudele care sunt în viață, nu să fugă spre confortul altor țări.

6. În Polonia, mișcarea naționalistă românească este asociată în principal cu figura lui CZC. Este moștenirea sa încă vie și cultivată de naționaliștii de astăzi?

Din păcate, din motive legale, nu pot da răspunsul pe care aș fi vrut să îl ofer. Dar pot spune că toți cei din mediul românesc fac tot ce pot pentru a-i păstra vie memoria și pentru a scoate adevărul la lumină. Influența lui se resimte și astăzi și nu trebuie trecută cu vederea. Este de datoria noastră să cerem să se pună capăt legilor nedrepte care îl vizează.

7. Cum evaluați situația din țara voastră astăzi?

Situația din țara noastră nu este bună și nu avem niciun motiv să ne mințim că lucrurile nu stau așa. La fel ca în fiecare țară europeană, tineretul din marile orașe este corupt încet-încet de ideile globalismului, hoardele de invadatori din țările lumii a treia încep să ajungă în orașele noastre, iar suveranitatea noastră este preluată treptat de către UE și SUA. Probleme mai specifice pentru țara și regiunea noastră sunt corupția severă a clasei politice, nostalgia comunistă și amenințarea constantă venită din partea Rusiei. Deși lucrurile pot părea sumbre, noi, naționaliștii români, avem încă puterea de a produce o schimbare. Nu suntem la fel de corupți ca alte națiuni din Vest, dar dacă nu ne trezim curând, atunci vom ajunge în aceeași situație ca și ei, sau chiar mai rău, deoarece avem și noi propriile noastre probleme.

8. Colaborați cu alte organizații naționale românești? Păstrați contacte și în străinătate?

Deoarece suntem un grup relativ nou, nu avem încă relații oficiale în România, dar suntem dispuși să lucrăm cu orice grup naționalist adevărat pentru binele poporului nostru. De curând, am participat la un eveniment organizat de mai multe organizații și asociații, cele mai importante fiind Camarazii și Honor et Patria, pe care le respectăm foarte mult și cu care ne dorim relații și mai strânse. În ceea ce privește contactele noastre externe, suntem în discuții avansate cu alte două grupuri din regiunea Balcanilor și foarte curând am putea stabili relații oficiale. Nu pot spune care grupuri, deoarece nimic nu este încă oficial, dar, așa cum am mai spus, totul va fi anunțat după ce discuțiile se vor încheia și vor fi un succes.

9. Cum vedeți locul României în regiune și în Europa în general?

România ar trebui să fie o țară independentă și suverană care să lucreze îndeaproape cu comunitatea europeană, de la egal la egal. Nu vrem să îi dominăm pe alții și nu vrem să fim dominați de alții. Toate țările europene ar trebui să coexiste ca egali și în relații de prietenie, în strânsă cooperare.

10. Națiunea română, ca urmare a diferitelor frământări istorice, a fost divizată și astăzi funcționează în două state, România și Republica Moldova. Ce părere aveți despre statul moldovean, ce ar trebui făcut cu el, este posibilă integrarea lui în România?

O unire între România și Republica Moldova este foarte probabilă și, de asemenea, foarte dorită. Dar există și unele probleme lăsate în urmă de putreda Uniune Sovietică, a cărei moștenire ne bântuie și astăzi, fie că vorbim despre aceste probleme, fie că vorbim despre agresiunea rusă în Ucraina. Acestea fiind spuse, problema principală este că mulți oameni din Moldova consideră că românii și moldovenii nu sunt același popor. Acest concept a fost o propagandă destul de des folosită în perioada sovietică. Cei mai mulți dintre acești oameni tind să fie rusofili și să susțină partidele comuniste din țară, care se opun cu tărie ideii de unire. Există, de asemenea, problema statului separatist rusesc Transnistria, care este o altă amintire dureroasă, atât a epocii sovietice, cât și a agresiunii rusești din anii '90.

11. Care este atitudinea dumneavoastră față de minoritatea maghiară destul de numeroasă cunoscută sub numele de secui?

Toți europenii care trăiesc în România merită să fie tratați în mod egal și cu respect. Cu toate acestea, ne propunem să ne păstrăm integritatea teritorială și nu putem aproba nicio formă de șovinism sau separatism, deoarece nu credem că aceasta este calea de urmat pentru Europa. Scopul ambelor comunități ar trebui să fie acela de a repara rănile trecutului și de a ajunge la o mai bună înțelegere pentru un viitor mai bun. Ne dorim o coexistență pașnică și relații calde, dar bunăvoința trebuie să vină din ambele părți. Atâta timp cât ei ne respectă țara și noi le respectăm drepturile, nu ar trebui să mai existe tensiuni între noi, dar, din păcate, acest lucru nu este încă suficient. De aceea, ar trebui să insistăm și mai mult asupra conceptului de unitate și fraternitate între popoarele Europei.

12. Conform tradiției portalului nostru, ultimele cuvinte aparțin celui intervievat. Ce mesaj ați dori să le lăsați polonezilor?

Aș dori să vă transmit că lupta voastră nu este în zadar. Polonezii sunt un popor mândru care va învinge. Vă respectăm și credem în fraternitatea popoarelor noastre. Nu abandonați niciodată lupta pentru țara voastră și nu abandonați niciodată cultura și tradițiile voastre frumoase. Rămâneți puternici, rămâneți puri, rămâneți polonezi, rămâneți europeni! Ziua de mâine ne aparține!

Creați un site gratuit! Acest site a fost realizat cu Webnode. Creați-vă propriul site gratuit chiar azi! Începeți